23 august, zi neagră în istoria României

Parcă în nicio zi din calendar nu s-au întâmplat atâtea nenorociri României ca în această zi de 23 august.
Prima nenorocire a fost 23 august 1939 când a fost semnat Pactul Ribbentrop-Molotov între URSS şi Germania, practic între comunistul Stalin şi nazistul Hitler. În baza lui, Hitler a atacat Polonia provocând al II-lea Război Mondial, împreună Stalin şi Hitler au desfiinţat Polonia ca stat, iar apoi URSS a ocupat Ţările Baltice, o parte din Finlanda şi în 1940 Basarabia şi Bucovina de Nord de la România.
Tot într-o zi de 23 august dar 1944 s-a deschis calea bolşevizării României pentru 45 de ani, care continuă în forme soft şi azi. Fiindcă nu este pesedismul doar o formă de comunism deghizat?
Da, cele două date au produs efecte care sunt actuale şi azi.
Urmările pactului Ribbentrop-Molotov au fost bătute în cuie în Tratatele de la sfârşitul WW2, respectiv URSS, ţară învingătoare în război a menţinut sub ocupaţie teritoriile pe care le câştigase prin infamul pact Hitler-Stalin.
În 1991 la destrămarea URSS, Ţările Baltice şi o parte din Moldova /Basarabia şi-au declarat independenţa, deşi Moldova nu a scăpat de armatele ruse de pe teritoriul ei.
România a pierdut atunci următoarele teritorii: Bucovina de Nord (cu Cernăuţii), Basarabia şi Bugeacul, în total aprox. 60.000 kmp (cam 20-25% din teritoriu!) cu o populaţie azi de peste 5 milioane de locuitori din care 3 milioane etnici români. Nu mai pun la socoteală Maramureşul de Nord, aflat 2/3 în graniţele Ucrainei şi nici Transnistria....
"Europa noastră", în afară de nişte declaraţii sforăitoare despre democratie, nu a făcut nimic pentru eliminarea efectelor Pactului Ribbentrop-Molotov. În afară de Ţările Baltice primite în NATO (fără Finlanda...) şi UE, niciuna din ţările jecmănite în 1939 şi 1947 nu a fost ajutată să-şi recapete teritoriile. Ba dimpotrivă, dorinţa păstrării cu orice preţ a relaţiilor cu Rusia a făcut ca Franţa şi Germania să trădeze Ucraina de trei ori(!!), Moldova de două ori (inclusiv acceptarea armatei ruse în Transnistria) şi Georgia o dată şi să piardă teritorii.
Privind înapoi cu mânie nu pot decât să zic: Asta este "Europa noastră" cea mult aşteptată?
Dar va răsări Soarele şi pe uliţa noastră. Un Curcubeu apăruse spre Est acum vreo câţiva ani....

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Actualitate»23 august, zi neagră în istoria României

Cauta categorie