Îmbunătățirea cunoștințelor în ceea ce privește managementul general al fermei. Finalizare proiect

Comunicat de presă: finalizare proiect “Îmbunătățirea cunoștințelor tehnice și economice specifice pentru practicarea și gestionarea activităților în domeniul agricol și agroalimentar ale fermierilor din GAL Calafat, precum și în ceea ce privește managementul general al fermei” 

Ciupercenii Noi, 13.11.2019 

   Azi a avut loc la Primăria Ciupercenii Noi, conferința de finalizare a proiectului “Îmbunătățirea cunoștințelor tehnice și economice specifice pentru practicarea și gestionarea activităților în domeniul agricol și agroalimentar ale fermierilor din GAL Calafat, precum și în ceea ce privește managementul general al fermei”, în cadrul căreia reprezentanții localităților din GAL Calafat au fost informați cu privire la rezultatele acestuia. 
   Acțiunile proiectului au vizat dobândirea de competențe tehnice și practice relevante care să le permită fermierilor din teritoriul GAL Calafat să își diversifice activitățile în exploatațiile agricole prin îmbunătățirea cunoștințelor teoretice și practice. 
    Acest lucru s-a realizat în primul rând prin informarea a 160 persoane din teritoriul GAL Calafat cu privire la schemele de finanțare din cadrul Politicii Agricole Comune și a modului de aplicare a măsurilor pentru dezvoltare rurală prin intermediul a 8 întâlniri de informare realizate pe parcursul implementării proiectului în localitățile: Calafat, Galicea Mare, Piscu Vechi, Desa, Plenița, Ciupercenii Noi, Moțăței și Unirea. 
    Ulterior, au avut loc în localitățile Galicea Mare, Piscu Vechi și Desa cursurile de formare profesională la care au participat 48 persoane din teritoriul GAL Calafat ocupate cu agricultura de subzistență. Cursurile au avut ca obiectiv formarea cursanților  în următoarele domenii: Managementul General al Fermei și Managementul durabil al terenurilor agricole – implementarea angajamentelor de agro-mediu și climă și agricultură ecologică. 

   Proiectul “Îmbunătățirea cunoștințelor tehnice și economice specifice pentru practicarea și gestionarea activităților în domeniul agricol și agroalimentar ale fermierilor din GAL Calafat, precum și în ceea ce privește managementul general al fermei” a fost implementat în perioada Martie 2019 – Noiembrie 2019 în teritoriul GAL CALAFAT, pe baza unei finanțări obținute prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (F.E.A.D.R.), MĂSURA M1/1A   Dezvoltarea resurselor umane şi creşterea calităţii forţei de muncă din sectorul agricol ȋn teritoriul GAL Calafat. 

    Asociaţia C.R.O.N.O. Craiova: Centrul de  Resurse pentru Organizaţiile Non–profit din Oltenia (C.R.O.N.O.) a fost înfiinţat în mai 2004 de un grup de activişti civici din Craiova pentru a contribui la dezvoltarea  societăţii civile în Oltenia prin sprijinirea organizaţiilor non-profit din  regiune. 

    Teritoriul GAL „Calafat” cuprinde 20 localități - 19 din județul Dolj (mun. Calafat și comunele: Caraula, Cetate, Ciupercenii Noi, Desa, Galicea Mare, Ghidici, Giubega, Izvoare, Maglavit, Moțăței, Orodel, Perișor, Piscu Vechi, Plenița, Poiana Mare, Seaca de Cîmp, Unirea, Vârtop) și com. Salcia din jud. Mehedinți. 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Actualitate»Îmbunătățirea cunoștințelor în ceea ce privește managementul general al fermei. Finalizare proiect

Cauta categorie