Persoanele și companiile care nu-și pot plăti ratele pot cere de la bănci o „păsuire”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat la Digi24 că în ședința de Guvern de joi va fi adoptată o ordonanță de urgență care va permite companiilor și persoanelor fizice care au de suferit, financiar, din cauza coronavirusului, să primească o amânare a plății ratelor la bănci. Aceasta, după ce BNR a anunțat că o astfel de amânare nu va mai transforma creditele într-unele neperformante, iar băncile nu vor mai fi nevoite să blocheze rezerve pentru ele.

„Nu vom discrimina. Cei care vor cere vor avea acces la această facilitate. (...) Cei care au nevoie de păsuire pe această perioadă, și va fi mai mare decât starea de urgență, vor putea să apeleze această facilitate”, a precizat Florin Cîțu.

„Nu trebuie certificat nimic. Cei care au nevoie de păsuire vor putea să apeleze la această facilitate”, a spus Cîțu, într-o intervenție telefonică.

Această facilitate va dura „mai mult decât perioada de stare de urgență”. Chestionat dacă este o perioadă mai aproape de trei luni sau de șase luni, ministrul a răspuns: „mai aproape de 6 luni”.

Însă este vorba de „o păsuire” deoarece „nu putem să ștergem ratele”, a precizat Florin Cîțu.

Măsura va intra în vigoare din momentul publicării ordonanței de urgență în Monitorul Oficial, a mai spus el.

 
 
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

preview

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Actualitate»Persoanele și companiile care nu-și pot plăti ratele pot cere de la bănci o „păsuire”

Cauta categorie