Vine primavara! Arlie, acvila tipatoare monitorizata satelitar a plecat din Africa spre Romania

Vine primavara! Arlie, acvila tipatoare monitorizata satelitar a plecat din Africa spre Romania Foto: Societatea Ornitologica Romana

Arlie, acvila tipatoare mica  monitorizata satelitar de ornitologii romani, a inceput migratia de primavara pe data de 11 februarie 2017, intre orele 8 si 10 dimineata. Spre deosebire de ultimii doi ani (2015 si 2016), Arlie a plecat spre Romania cu o intarziere de trei zile. In anii trecuti, Arlie plecase din cartierul de iernare pe data de 8 februarie, se arata intr-un comunicat emis de Societatea Ornitologica Romana (SOR).

Pentru al patrulea an consecutiv, acvila si-a petrecut iarna in Namibia, nu a schimbat locatia.

"In primele trei zile ale calatoriei sale spre tara noastra, Arlie a parcurs in zbor circa 500 de kilometri in directia nord-est. Acvila are de strabatut continentul african de la vest la est si apoi de la sud la nord. Calatoria ei pana la cuib va insemna un traseu de 12.500 de kilometri, 3 continente si 17 tari, printre care: Angola, Zambia, Tanzania, Ruanda, Burundi, Uganda, Sudanul de Sud, Etiopia, Sudan, Egipt, Israel, Siria, Turcia si Bulgaria", se arata in comunicatul SOR.

Arlie a fost capturata in 2013 de o echipa formata din specialisti de la Societatea Ornitologica Romana, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Sibiu si Grupul Milvus. A fost echipata cu un transmitator satelitar cu greutatea de 45 de grame si eliberata, actiune desfasurata in cadrul proiectului LIFE "Conservarea acvilei tipatoare mici in Romania".

Arlie este o femela adulta de acvila tipatoare mica si a cuibarit din 2013 in 2016 langa localitatea Berivoi. Deranjata de lucrarile forestiere de anul trecut, pasarea si-a schimbat cuibul. In 2016, Arlie a ajuns in Romania pe 2 aprilie.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Actualitate»Vine primavara! Arlie, acvila tipatoare monitorizata satelitar a plecat din Africa spre Romania

Cauta categorie