ARC Craiova, solidara cu grupurile civice si confederatiile sindicale

ARC Craiova solidarizeaza cu zecile de grupuri civice și organizații neguvernamentale din țară, printre care Freedom House, Plaftorma România 100 sau Inițiativa România, precum și cu confederațiile sindicale pentru protestul din data de 26 noiembrie. 

 

Citeste in continuare comunicatul remis de ARC Craiova su semnat de presedintele Lucian Bernd Săuleanu

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

ARC Craiova se solidarizează cu Freedom House, Corupția Ucide, Platforma România 100 și zecile de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și cu confederațiile sindicale Blocul Național Sindical și Cartel Alfa și cheamă cetățenii să ceară în stradă duminică, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justiției, dar și respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale. În plus, cerem stoparea  imediată a demersurilor legate de modificările OG 26/2000 privind asociațiile și fundațiile, care reprezintă un atac împotriva democrației și a societății civile și pun România sub semnul cenzurii.

 

Ne confruntăm cu cea mai gravă situație politică din ultimii ani. Proiectul privind modificarea legilor Justiției constituie un atac la principiile statului de drept. Ca urmare a adoptării ordonanței privind modificările Codului fiscal de către Guvern, cursul Euro a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii ani. Investițiile directe au scăzut semnificativ, iar pensiile românilor sunt puse în pericol prin reducerea contribuției personale la Pilonul II de pensii în favoarea Pilonului I administrat de stat.

 

Abuzurile puterii nu se  opresc aici. O propunere legislativă de modificare a OG 26/2000 referitoare la asociații și fundații care prevede obligativitatea ONG-urilor să publice detaliat sursele de venit a trecut de Senat. Sancțiunea impusă este dizolvarea de drept. Modificările descurajează donatorii și le încalcă dreptul la viață privată și la protecția datelor cu caracter personal. Ce este mai grav este că o astfel de prevedere pune în pericol viețile oamenilor bolnavi pentru care se organizează acțiuni de strângere de fonduri cu mii de donatori și campanii umanitare de amploare, precum Magic Camp.

Mai mult, noile reglementări privind statutul de utilitate publică vor restrânge domeniile de activitate, fiind menite să reducă la tăcere criticile la adresa partidelor și politicienilor și implicarea civică.

 
Este timpul să ne unim împotriva abuzurilor puterii și să ne revendicăm dreptul la o țară fără corupție, hoție și cenzură.

 

Echipa ARC Craiova

Președinte Lucian Bernd Săuleanu

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Actualitate»ARC Craiova, solidara cu grupurile civice si confederatiile sindicale

Cauta categorie