Deputatul PNL Mihai Voicu, trimis in judecata de procurorii DNA

Deputatul PNL Mihai Voicu a fost trimis in judecata de procurorii DNA, fiind acuzat ca a cerut bani membrilor de partid pentru a fi inscrisi pe locuri eligibile in campania electorala din 2012.

Cine sunt persoanele trimise in judecata in acest dosar (in stare de libertate):
  • Mihai Voicu, la data faptei presedinte PNL Dolj si vicepresedinte PNL, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,
  • Dan Lucian Stefan Mogos, la data faptei secretar general coordonator al PNL Dolj, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea defolosire a influentei sau a autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite,
  • Constantin Cosmin Enea, la data faptei vicepresedinte al Biroului Permanent Teritorial al aceluiasi partid politic si reprezentant al SC Coliseum SA, pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani,
  • SC COLISEUM SA, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de spalare de bani.
Care sunt acuzatiile procurorilor:

In perioada ianuarie - aprilie 2012, Mihai Voicu, beneficiind de ajutorul lui Mogos Dan Lucian Stefan, "si-a folosit influenta si autoritatea determinate de functiile detinute, pentru a impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, in sensul ca membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, sa sprijine financiar campania electorala prin plata unor contributii individuale".

"Donatiile" respective conditionau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau sustinerea politica pentru ocuparea unei functii de conducere intr-o institutie publica.

Procedand in aceasta maniera, 20 de membri ai organizatiei de partid au fost determinati sa remita diverse sume de bani (intre 5.000 - 20.000 lei) in valoare totala de 290.450 lei.

Din aceasta suma de bani, Enea Constantin Cosmin a primit 156.680 lei pentru a fi folositi la achizitionarea de materiale promotionale ce urmau a fi folosite in campania electorala din vara anului 2012. Din aceasta suma, in realitate au fost folositi in scopul mentionat mai sus doar 24.873 lei, restul fiind insusiti de Enea Constantin Cosmin prin intermediul SC Coliseum SA.

In cauza s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce apartin SC Coliseum SA, Enea Constantin Cosmin si Mihai Voicu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.
 
 
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Actualitate»Deputatul PNL Mihai Voicu, trimis in judecata de procurorii DNA

Cauta categorie