Apel absurd al DSU: Prezentarea la medic a celor expuşi la substanţe lacrimogene, necesară doar dacă apar simptome îngrijorătoare !!?

Apel absurd al Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), care solicita celor expusi la substantele lacrimogene de la mitingul disaporei sa se prezente la medic doar dacă apar simptome îngrijorătoare, se anunţat in comunicatul DSU, acesta precizează că substanţele utilizate la mitingul desfăşurat pe 10 august în Piaţa Victoriei sunt fabricate conform standardelor international.

 

Politrucul Raed Arafat, loveste din nou intr-un mod iresponsabil-criminal, incercand sa minimalizeze efectele substantelor folosite de Jandarmerie la dispersarea manifestantilor in seara de 10 august.

"În urma apariţiei unor afirmaţii despre efectele pe termen mediu şi lung ale gazelor lacrimogene, mai multe persoane, îngrijorate pentru sănătatea lor, s-au prezentat la unităţile de primiri urgente pentru a fi consultate de medici, după ce au fost prezente în data de 10 august 2018, în Piaţa Victoriei, la momentul utilizării substanţelor lacrimogene. Persoanele care au venit pentru a fi consultate nu prezentau probleme care să necesite îngrijiri medicale", se arată într-o precizare postată pe pagina de Facebook a DSU.

Conducerea DSU a luat legătura cu fabricanţii substanţelor care au fost utilizate de jandarmi, primind confirmarea că substanţele indicate sunt fabricate conform standardelor europene şi internaţionale. De asemenea, producătorii au subliniat că astfel de substanţe, precum cele cunoscute sub denumirea CS, sunt folosite şi de alte forţe de ordine din Europa şi din lume.

 

"În ceea ce priveşte efectele pe care le are această substanţă asupra corpului uman, ele includ iritarea ochilor, a căilor respiratorii şi a pielii, efectele fiind de durată scurtă, cu excepţia situaţiei în care expunerea este una de lungă durată şi, mai ales, dacă aceasta are loc într-un spaţiu închis şi nu în aer liber. (...) În concluzie, nu este necesară deplasarea populaţiei către unităţile de primiri urgenţe pentru efectuarea unor controale de rutină pentru simplul fapt că au fost în piaţă şi au fost expuse substanţelor lacrimogene, decât în situaţia excepţională în care există simptome îngrijorătoare, care necesită consultare unui medic", se mai arată în postare

Amintim ca acelasi Raed Arafat in cazul Colectiv, spunea că arșii nu trebuie trimiși în străinătate, că putem rezolva totul în spitalele din România, lucru infirmat ulterior.

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Actualitate»Apel absurd al DSU: Prezentarea la medic a celor expuşi la substanţe lacrimogene, necesară doar dacă apar simptome îngrijorătoare !!?

Cauta categorie