Deputatul USR rănit la protestul din 10 august, plângere la Parchetul General

Deputatul USR Stelian Ion şi Doru Oprea, unul dintre protestatarii răniţi la protestul de pe 10 august şi care a fost operat pentru a i se scoate din picior capacul unei grenade, au depus luni plângere penală, la Parchetul General, în legătură cu evenimentele din Piaţa Victoriei, scrie Agepres. 

"Am acuzat persoanele care nu aveau calitatea oficială de lovire şi alte violenţe - am văzut toţi acele violenţe exercitate asupra unora dintre jandarmi; vătămare corporală - care este o infracţiune ce depăşeşte limitele purtării abuzive; vătămare corporală suferită de colegul nostru, Doru Oprea, dar şi de ceilalţi care au avut de suferit mult mai grav de pe urma acestor violenţe; purtarea abuzivă este cea mai des întâlnită infracţiune săvârşită în ziua de 10 august 2018, pentru că cei care au exercitat acele violenţe aveau calitate oficială, erau funcţionari publici şi din exces de zel, pe care va trebui să îl desluşească procurorii, au săvârşit acele violenţe asupra protestatarilor paşnici; abuz în serviciu; împiedicarea desfăşurării unei adunări publice, pentru că acea adunare a fost anunţată cu mult timp înainte, nu s-a primit din partea Primăriei niciun ordin de interzicere a ei; abuz de autoritate este infracţiunea săvârşită de comandanţii din Jandarmerie, care au dat ordine nelegale, care nu au respectat Legea 550/2004", a declarat Stelian Ion, la Parchetul General.

Deputatul a precizat că plângerea a fost formulată împotriva ministrului Afacerilor Interne, a prefectului Capitalei, a şefilor din Jandarmerie - Gheorghe Sebastian Cucoş, Laurenţiu Cazan şi Cătălin Răzvan Paraschiv -, dar şi a tuturor celorlalţi jandarmi care au săvârşit violenţe. 

El a susţinut că există membri USR care au suferit vătămări de pe urma participării la protest şi că filmările şi depoziţiile acestora vor fi prezentate în cadrul anchetei. Deputatul a menţionat că trebuie cercetate şi persoanele "infiltrate" care au săvârşit acte de violenţă asupra jandarmilor. 

"Nu vrem să vedem ţapi ispăşitori în persoana câtorva jandarmi subordonaţi. Vrem să conducă această anchetă spre abuzul de putere săvârşit de comandanţi şi de către cei care au dat ordine politice pentru reprimarea acestei manifestaţii paşnice. În denunţul pe care eu personal îl voi depune astăzi am indicat şi faptul că doresc să se ia măsuri şi împotriva huliganilor care au instigat şi care au lovit chiar şi jandarmi. Şi acea domnişoară jandarmeriţă este român şi trebuie să fie protejată. Nu e carne de tun şi nu trebuie nimeni să îşi bată joc de aceşti oameni", a spus el. 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Actualitate»Deputatul USR rănit la protestul din 10 august, plângere la Parchetul General

Cauta categorie