RCA se scumpește. Din nou!

Tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA) publicate recent de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, sunt în multe situaţii, mai mari comparativ cu cele valabile pentru semestrul anterior.

Potrivit specialiștilor, tarifele de referinţă nu reprezintă tarife la care sunt încheiate poliţele RCA în piaţă, dar constituie un reper pentru consumatori în ceea ce priveşte preţul RCA. Astfel, în cazul autoturismelor cu o capacitate cilindrică de 1.401 -1.600 cmc, deţinute de persoane sub 30 de ani, tariful de referinţă va urca de la 1.049 lei la 1.309 lei, iar în cazul şoferilor cu vârsta de 41-50 ani, tariful de referinţă va creşte de la 712 lei la 936 lei. Unele tarife se vor diminua, de exemplu cele pentru maşini cu capacitate cilindrică mare, de peste 2.500 cmc, diferențele urmând să se situeze de ordonul sutelor de lei.

Tarifele de referinţă pentru RCA au fost calculate de Ernst & Young Assurance Services SRL, pe baza datelor statistice obţinute de pe piaţa de profil. Pentru şoferii cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani care deţin autovehicule cu o capacitate cilindrică de 1.401-1.600 centimetri cubi tariful de referinţă a urcat la 908 lei, după ce au plătit în a doua jumătate a lui 2018 o primă medie de 625 de lei, cu 13% mai redusă faţă de tariful de referinţă de 716 lei.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Eveniment»RCA se scumpește. Din nou!

Cauta categorie