Dosarul Mineriadei, retrimis la Parchet. Mărieş: Lipseşte cam 80 la sută din ceea ce s-a făcut în perioada 2005 – 2007

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, să retrimită Parchetului General Dosarul Mineriadei. Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş, spune că nu contestă decizia judecătorului de caz, dar îl acuză că a ţinut un an şi jumătate dosarul, deşi victimele sperau să li se facă dreptate. Mărieş susţine că din dosar lipseşte cam 80 la sută din ceea ce s-a instrumentat în perioada 2005 – 2007. ”După un an şi jumătate aflăm că avem un rechizitoriu bun de aruncat la gunoi”, a mai spus preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, miercuri, să retrimită Secţiei Parchetelor Militare din Parchetul General Dosarul Mineriadei.

”Din acest dosar lipseşte cam 80 la sută din ceea ce s-a făcut în peioada 2005 – 2007, ei rezumându-se doar la 14 persoane vinovate, dar şi pe acelea nu le-au pus corect sub urmărire, nu au făcut procedura corect. Atunci, sigur, cu un dosar incomplet, judecătorul nu are ce să facă decât să-l dea înapoi. Eu nu-l acuz pe Epure pentru decizia de azi, eu îl acuz pe Constantin Eure, judecător de Înaltă Curte, că şi-a permis să reţină doar el un an şi jumătate dosarul, în detrimentul acestor oameni care au venit cu speranţă la termene, sperând că li se face dreptate, şi au aflat că avem un rechizitoriu bun de aruncat la gunoi”, a declarat, la ieşirea din sediul instanţei, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.

Acesta a afirmat că ”mai mult ca sigur se va găsi cineva care să facă contestaţie”, air procedura se va prelungi.

”Dosarul a fost construit prost, trebuie construit bine, trimis cu fundament aici ca să poată să înceapă odată judecarea. Bătaia de joc pentru victime este imensă. Să ţi un an şi jumătate un dosar care trebuia să stea la Curtea Supremă două luni. În două luni trebuia să-şi formeje judecătorul părerea şi să-l trimită”, a mai declarat Mărieş.

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

preview

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Eveniment»Dosarul Mineriadei, retrimis la Parchet. Mărieş: Lipseşte cam 80 la sută din ceea ce s-a făcut în perioada 2005 – 2007

Cauta categorie