Atmosferă foarte tensionată la cimitirul din Valea Uzului

Atmosferă foarte tensionată la cimitirul din Valea Uzului, unde grupuri de români, veniți în număr foarte mare, au forțat cordonul de jandarmi care îi separau de maghiari. 

Aproximativ 200 de români au rupt cordonul făcut de 1.000 de maghiari.

Maghiarii au început să plângă, în timp ce unii se roagau . Cei mai mulți dintre ei au fost convinși de jandarmi să plece acasă și au fost escortați. Un sobor de preoți a oficiat a slujbă în cimitir. Fostul șef al Marelui Stat Major, generalul Mircea Chelaru a fost  fața locului, în Valea Uzului.

Reamintim că peste 1000 de maghiari au format, joi, un lanț uman în fața Cimitirului Eroilor din Valea Uzului pentru a nu permite accesul la manifestările care urmează să fie organizate de Ziua Eroilor de mai multe asociații românești, până la reglementarea situației create în jurul acestui cimitir.

In cele din urma maghiarii au plecat din zonă. În cimitir au intrat cele câteva sute de români care au venit în zonă, cu steaguri, pomeni, lumânări, prapuri și bannere. Printre protestatari sunt și preoți, care au făcut o slujbă de pomenire.

De la microfon s-au citit numele 149 soldați români care ar fi înmormântați în cimitir.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Eveniment»Atmosferă foarte tensionată la cimitirul din Valea Uzului

Cauta categorie