Lucian Săuleanu: Noi, în calitate de avocați, suntem datori să continuăm lupta începută de Ebru Timtik

Astăzi, 7 septembrie, avocatiii din Baroul Dolj, au onorat, printr-un moment de reculegere, memoria avocatei din Turcia Ebru Timtik.

Esta avocata turca care cu prețul vieții a luptat pentru a denunța procesul nedrept de care au avut parte ea și mai mulți avocați turci. Aceasta a decis să intre în greva foamei în speranța că va atrage atenție asupra abuzurilor la care a fost supusă, însă după 238 de zile de grevă, cântărind 30 de kg, s-a stins în lupta ei perseverentă pentru dreptate.

Ea făcea parte dintr-un grup de 18 avocați cunoscuți pentru reprezentarea clienților critici față de guvernul turc, care au fost arestați în septembrie 2017.

Acești avocați care au luptat pentru Justiție și pentru statul de drept au apărat, printre altele, persoane considerate opozante ale guvernului turc, familii de mineri masacrați în Soma și Ermenek, locuitori expulzați din casele lor ca victime ale transformării urbane, familii ale cetățenilor uciși prin tortură în secțiile de poliție și închisori, precum și persoane urmărite penal pentru exprimarea opiniilor lor, inclusiv funcționari publici, militanți și apărători ai libertăților.

În exercitarea activității lor legitime ca avocați, aceștia au fost acuzați, în baza pachetului de legi antiterorism ale Turciei, că sunt membri ai unei organizații teroriste și au făcut obiectul unei proceduri judiciare.

Nu au avut parte de un proces echitabil, așa cum este garantat de articolul 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, a cărei semnatară este și Turcia.

Aceasta i-a determinat  pe Ebru Timtik și pe Aytaç Ünsal  să intre în greva foamei.

Autoritățile turce nu au reușit să împiedice moartea lui Ebru Timtik, în ciuda apelurilor și a rapoartelor medicale care au concluzionat că cei doi avocați nu ar trebui să rămână în închisoare.

Aytaç Ünsal, care continuă greva foamei, nu trebuie să aibă același final tragic precum Ebru Timtik.

Ebru Timtik a decedat pe 27 august 2020 la varsta de 42 de ani.

"Noi, în calitate de avocați, suntem datori să continuăm lupta începută de Ebru Timtik, asigurând astfel independența profesiei de avocat și respectarea statului de drept" a mentionet Decanul Baroului Dolj Lucian Bernd Sauleanu.

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Gaseste-ne pe facebook

 

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Eveniment»Lucian Săuleanu: Noi, în calitate de avocați, suntem datori să continuăm lupta începută de Ebru Timtik

Cauta categorie