Mircea Sandu, trimis în judecată, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani

DIICOT a anunţat, marţi, trimiterea în judecată a trei persoane ”pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani”.

Unul dintre inculpaţi este fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu, iar dosarul vizează modul în care a fost construită Baza Sportivă de la Buftea, judeţul Ilfov.

”În cauză s-a reţinut faptul că în perioada 2009-2010, cei trei inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituţii cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov”, a trasmis, marţi, DIICOT.

Potrivit procurorilor, în vederea atingerii scopului infracţional, ”a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituţia cu priofil sportiv”.

”O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma “restituire împrumut asociat”, “dividende”, etc. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii”, au mai transmis procurorii.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

În mai 2017, DIICOT anunţa că fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.

În dosar mai erau vizaţi Bogdan Petculescu, Ziv- Asher Tetelman şi Puiu Tetelman, în legătură cu modul în care a fost construită Baza Sportivă de la Buftea, judeţul Ilfov.

"Există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a iniţiat şi constituit, împreună cu suspecţii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv- Asher şi Tetelman Puiu, un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul Federaţiei Române de Fotbal a sumei de 740.000 euro, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii Buftea, judeţul Ilfov”, arăta atunci DIICOT.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

preview

Meniul Zilei in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Eveniment»Mircea Sandu, trimis în judecată, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani

Cauta categorie