Alianta anti-Kozlodui la Craiova

La data de 16 ianuarie 2018, în urma unei întâlniri a președintelui Acțiunii pentru Renașterea Craiovei (ARC), Lucian Bernd Săuleanu, cu Luminița Simoiu și Anca Ciortan, din partea Asociației Civice pentru Viață, Carla Stoica, din partea Asociației Pro Democrația și Lucian Zuleanu, din partea Asociației C.R.O.N.O,  au fost puse bazele unei platforme civice cu scopul de a combate riscurile pe care le prezintă Centrala Nucleară de la Kozlodui prin semnarea unui protocol de colaborare pe acest subiect.

Cele patru ONG-uri partenere reiau demersurile pentru închiderea centralei. Un prim pas este readucerea în atenția autorităților a proiectului de referendum local, iar în acest sens vom solicita Consiliului Local  includerea în proiectul de buget pentru anul 2018 a fondurilor necesare.

Ne propunem să desfășurăm în 2018 o campanie amplă de informare a craiovenilor despre acest pericol nuclear, care este mai aproape de noi ca niciodată.

Centrala de la Kozlodui a cărei construire a început în 1974 este pe granită, la 60 de km de Craiova.

Statul bulgar a decis în noiembrie 2017 prelungirea duratei de exploatare a unuia dintre reactoarele centralei nucleare cu încă 10 ani.

Ceea ce nu știu doljenii este că de curând a fost demarată construirea megadepozitului de 350.000 de tone deșeuri nucleare, iar Kozlodui va deveni groapa de deșeuri radioactive a Europei.

Craiovenii sunt expuși unui risc pe care nu îl putem trece cu vederea. Sunt în joc sănătatea și viața noastră și a copiilor noștri.

De prea mult timp autoritățile refuză să recunoască pericolul pe care îl reprezintă această centrală.

Îndemnăm societatea civilă să ni se alăture în acest proiect și să ne apărăm drepturile.

Dacă acum doi ani au semnat 15.300 de craioveni pentru un referendum în cazul Kozlodui, acum este timpul  ca toți craiovenii să spună ”Nu vrem centrala nucleară la Kozlodui!”

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Eveniment»Alianta anti-Kozlodui la Craiova

Cauta categorie