Eclips? total? de Lun?, vizibil? ?i

Prima eclips? a anului 2018, o eclips? total? de Lun?, se produce la 31 ianuarie ?i este vizibil? ?i în România.

Fenomenul este vizibil în nord-estul Europei, Asia, Australia, nord-estul Africii, nordul Americii, nord-vestul Americii de Sud, Oceanul Pacific, Oceanul Atlantic, Oceanul Indian ?i Antarctica.

Eclipsa de lun? din 31 ianuarie este prima eclips? de Lun? Albastr? din ultimii 150 de ani. Este vorba despre un fenomen inedit care s-ar mai putea produce tocmai în 2028, anun?? Space.com.

Eclipsa de lun? de pe 31 ianuarie va fi prima dintre cele dou? care se vor produce în cursul anului 2018 ?i este special? deoarece va avea loc într-o zi în care pe cer va fi Lun? Albastr?. Aceasta este denumirea popular? dat? celei de-a doua luni pline care se produce în cursul aceleia?i luni.

Eclipsa începe la 12 h 51 m, când Luna nu a r?s?rit înc? pe teritoriul ??rii noastre, având faza maxim? la 15 h 30 m. În România devine vizibil? doar când Luna începe s? ias? din umbra P?mântului dup? 17 h 11 m. Eclipsa se încheie la 18 h 09 m.

Tot pe 31 ianuarie, se va produce la 15 h 25 m faza de Lun? Plin?, denumit? “Lun? albastr?”, folosit? pentru a face referire la Luna Plin? care se produce de dou? ori în cadrul aceleia?i luni calendaristice. Potrivit acestui calcul, în 2018 “Luna albastr?” se produce de dou? ori, pe 31 ianuarie ?i, respectiv 31 martie, potrivit www.moongiant.com.

Pe parcursul anului 2018 din Romania se vor putea observa dou? eclipse, ambele fiind de Lun?. A doua eclips? de Lun? din 2018 va fi total? ?i se va produce la 27/28 iulie 2018, fiind va fi vizibil? în întregime de pe teritoriul ??rii noastre, din Europa, din Africa, din Asia, din Australia, din sudul Americii de Nord, din America de Sud, din Oceanul Pacific, din Oceanul Atlantic, din Oceanul Indian ?i din Antarctica.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Eveniment»Eclips? total? de Lun?, vizibil? ?i

Cauta categorie