Vreme schimbătoare până pe 4 octombrie

Vremea va intra într-un proces de răcire pe durata acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări, însă, spre finalul lunii septembrie, valorile termice vor fi din nou în creştere. Condiţiile de apariţie a ploilor vor apărea din data de 2 octombrie, arată prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul 27 septembrie - 4 octombrie, dată luni publicităţii de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Oltenia, perioada 25 - 27 septembrie va fi caracterizată de o vreme mai rece decât ar fi normal în ultima decadă a lunii septembrie, cu maxime de 16 - 19 grade şi minime de 3 - 6 grade, mediat regional, cu valori nocturne în jurul a zero grade posibile la mijlocul săptămânii în zona subcarpatică, unde vor fi condiţii de bruma. O creştere de temperatură este estimată în intervalul 28 - 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de cel normal. Pentru cea de-a doua săptămână, deşi vor fi posibile variaţii de la o zi la alta, estimările arată o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie. Condiţiile de ploaie vor fi reduse în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, totuşi estimările indică o probabilitatea mai ridicată pentru ploi locale în jurul datei de 29 septembrie şi în perioada 3 - 5 octombrie.

La munte, intervalul de referinţă va debuta cu o vreme în răcire, caracterizată de valori de temperatură sub cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 4 - 9 grade şi minime negative în toate masivele montane. Încălzirea vremii din intervalul 28 - 29 septembrie se va concretiza prin temperaturi apropiate de cele climatologic specifice. Ulterior, deşi sunt de aşteptat variaţii termice de la o zi la alta, probabilitatea pentru menţinerea temperaturilor într-un ecart mediu în jurul celui obişnuit la început de octombrie va fi relativ ridicată. Ploi slabe, locale, vor fi la începutul intervalului de referinţă, când, la peste 1.800 de metri altitudine, pot apărea precipitaţii mixte. După aceea, probabilitatea să plouă în majoritatea masivelor va fi mai ridicată în jurul datei de 29 septembrie şi în perioada 2 - 5 octombrie.

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Eveniment»Vreme schimbătoare până pe 4 octombrie

Cauta categorie