Verdict final pentru Radovan Karadzic! De la 40 de ani, la închisoare pe viață

Condamnat în 2016 la 40 de ani de temniță pentru genocid, crime împotriva umanității și crime de război, fostul lider sârb a așteptat astăzi răspuns la apelul său împotriva sentinței, sperând – probabil – să primească clemență.

După ce în 2016 fostul lider al sârbilor bosniaci a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie la 40 de ani de închisoare, acesta a făcut apel. Data de 20 martie 2019 a fost fixată de judecătorii Curții de Apel a Organizației Națiunilor Unite pentru pronunțarea sentinței finale și definitive. Magistrații au decis astăzi să-i înăsprească pedeapsa, respectiv de la 40 de ani, la închisoare pe viață.

Radovan Karadzic este una dintre cele mai triste exemple de tipologie umană judecate de instanța de la Haga pentru crime de război. Cazul său este considerat ca fiind esențial în a face dreptate victimelor conflictului militar din fosta Iugoslavie, care a lăsat în urmă peste 100.000 de morți și milioane de persoane fără adăpost.

La auzul sentinței finale, publicul numeros a izbucnit în aplauze, iar Karadzic, acum în vârstă de 73 de ani, nu a schițat nici un gest, informează apnews.com.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Externe»Verdict final pentru Radovan Karadzic! De la 40 de ani, la închisoare pe viață

Cauta categorie