FIDESZ a fost exclus din PPE Se așteaptă reacția partidului aflat la putere în Ungaria

Alianța Civică Maghiară (FIDESZ), partid aflat la putere în Ungaria, a fost suspendat din Partidul Popular European (PPE) pe termen nelimitat, a anunţat preşedintele PPE, Joseph Daul, potrivit Agerpres. Decizia s-a luat cu 190 de voturi pentru şi trei împotrivă. Această măsură dură, adoptată în urma unui vot al delegaţilor din partidele membre PPE reuniţi la Bruxelles, a fost luată după mai multe apeluri ca partidul premierului ungar Viktor Orban să fie supus unor măsuri disciplinare pentru încălcarea principiilor statului de drept.

Reamintim că recent, Guvernul de la Budapesta a lansat o campanie finanțată de Stat care include panouri stradale, reclame în ziare și videoclipuri în care sunt atacați președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și omul de afaceri de origine maghiară George Soros, conform ziare.com. Printre altele, prim-ministrul ungar a făcut afirmația că Bruxellesul se afla sub controlul "unei majoritati pro-migratie", comparând blocul European cu Imperiul Habsburgic, cu sublinierea că nu se poate spune că totul este în regulă, în timp ce una dintre cele mai mari economii din lume (UK – n.r.) a părăsit Uniunea Europeana și milioane de migranți au intrat in UE.

În replică, șeful de Cabinet al premierului ungar a precizat miercuri că suspendarea va duce imediat la ieșirea FIDESZ din  Partidul Popular European (PPE), pentru că FIDESZ nu poate accepta nicio decizie de suspendare a calităţii sale de membru în grupul Partidului Popular European (PPE), citează MTI declaraţia lui Gergely Gulyas. "Este vorba despre demnitatea FIDESZ şi a ţării", adaugă el, scrie agerpres.ro.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Externe»FIDESZ a fost exclus din PPE Se așteaptă reacția partidului aflat la putere în Ungaria

Cauta categorie