Bilanțul uraganului Dorian în Bahamas a crescut la șapte morți. Uraganul se îndreaptă spre Florida

Cel puțin șapte persoane au murit după ce uraganul Dorian a devastat arhipelagul Bahamas, a informat premierul Hubert Minnis, care a avertizat că bilanțul ar putea să crească, sursă CNN.

Premierul a informat, la întoarcerea sa dintr-un tur aerian deasupra regiunii Abaco, că estimează că aproximativ 60% dintre casele de acolo au fost distruse.

"Am fost atacați de o furtună devastatoare", a declarat Minnis pentru CNN. Acesta a mai informat că echipe suplimentare de poliție și forțe de securitate vor fi trimise în insulele Abaco miercuri dimineață pentru a descuraja acte de violență și furt.

Furtuna a lovit arhipelagul Bahamas cu forța unui uragan de categoria 5, însă ulterior intensitatea a scăzut până la nivelul 4, a anunțat recent Centrul Național pentru Uragane (NHC) din SUA, care a precizat că o ușoară deviere spre nord a traiectoriei uraganului ar putea amenința coasta de est a Floridei. În prezent, urganul a fost încadrat în categoria 2, după ce viteza vântului a scăzut la 175 de kilometri la oră.

Meteorologii au avertizat marți că în următoarele 36 de ore uraganul Dorian se va apropia extrem de mult de coasta de est a statului american Florida, unde peste un milion de oameni urmează să fie evacuați, potrivit Reuters.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decretat stare de urgență pentru întreg statul și a făcut apel la cetățeni să își facă rezerve de mâncare, apă și medicamente pentru cel puțin o săptămână.

 

 

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Comandat de Partidul National Liberal, executant de MediaZone Music SRL, cod mandatar 31190005.

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Externe»Bilanțul uraganului Dorian în Bahamas a crescut la șapte morți. Uraganul se îndreaptă spre Florida

Cauta categorie