Camera Reprezentanţilor a votat pentru inculparea lui Donald Trump

Camera Reprezentanţilor a votat pentru inculparea lui Donald Trump pentr abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului, decizia privind eventuala demitere a preşedintelui revenind Senatului, dominat de republicani. Trump este cel de al treilea preşedinte american supus unei astfel de proceduri, conform CNN. Casa Albă a calificat decizia Camerei Reprezentanţilor drept unul dintre cele mai „ruşinoase episoade politice din istoria ţării”. Un republican din Camera Reprezentanţilor a comparat procedura căreia i-a fost supus Trump cu soarta lui Isus,

 

Conform Reuters, Camera Reprezentanţilor ar trebui să-i desemneze pe cei care vor prezenta cazul împotriva lui Trump în Senat, lucru care ar uma să se întâmple joi, înainte de începerea vacanţei de sărbători.

Liderii republican şi democrat din Senat, Mitch McConnell şi Chuck Schumer, au viziuni diferite în legătură cu modul în care ar trebui să se desfăşoare procedura.

Liderul Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi nu a precizat când va prezenta oficial Senatului articolele pentru care preşedintele este inculpat, condiţie necesară pentru declanşarea procedurii din Senat.

Următorii paşi ar urma să aibă loc în luna ianuarie,  când Trump se va afla în faţa Senatului, care va trebui să decidă dacă ar trebui să fie condamnat şi demis.

Senatul este însă  controlat de republicani, care nu au dat nici cel mai mic semn ca ar intenţiona să-l găsească vinovat pe Donald Trump. Pentru ca acesta să fie condamnat, este necesară o majoritate de două treimi  dintre cei 100 de membri.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

preview

Meniul Zilei in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Externe»Camera Reprezentanţilor a votat pentru inculparea lui Donald Trump

Cauta categorie