Dodon fața în fața cu Puțin

Dodon fața în fața cu Puțin sursa foto : puterea.ro

Igor Dodon își începe vizitele oficiale în calitate de președinte printr-o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin. Cei doi vor discuta despre relaţiile bilaterale economice, comerciale, umanitare şi culturale, potrivit serviciului de presă al Kremlinului. De asemenea, pe agenda discuțiilor se află și conflictul îngheţat din Transnistria, scrie Sputnik.

 

Liderul rus l-a invitat pe Dodon la Moscova la mijlocul lui noiembrie pentru succesul în alegeri. Putin a acordat atenţie pregătirilor întâlnirii, a declarat luni Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului. Peskov a notat că a trecut mult timp de la ultima întâlnire la nivel înalt ruso-moldoveană şi că Dodon efectuează prima sa vizită în străinătate în calitate de şef al statului în Rusia. Dodon şi Putin urmează să discute despre situaţia actuală a cooperării bilaterale în domeniile economic, comercial şi cultural, potrivit Kremlinului.

 

 

 

Marţi, „cei doi preşedinţi (...) se vor concentra asupra problemelor regionale curente, în principal asupra soluţionării disputei transnistrene”, precizează serviciul de presă al preşedinţiei ruse într-un comunicat.

 

Dodon a declarat la sfârşitul lui decembrie că intenţionează să discute despre reluarea exporturilor de bunuri moldoveneşti pe piaţa rusă şi problema muncitorilor imigranţi în Rusia.

 

Potrivit unor estimări, aproximativ 500.000 de moldoveni muncesc în Rusia.

 

 

În campania electorală, Dodon a pledat pentru o îmbunătăţire a relaţiilor Chişinăului cu Moscova, mai ales în domeniul economic.

 

El a sugerat că ar putea organiza un referendum asupra unei retrageri a Republicii Moldova din Acordul politic şi de liber-schimb semnat în 2014 cu Uniunea Europeană (UE) în vederea unei aderări la Comunitatea Economică Eurasiatică.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Externe»Dodon fața în fața cu Puțin

Cauta categorie