preview

Orban, după consultări: PNL susţine toate demersurile preşedintelui pentru transpunerea rezultatelor referendumului

„Voinţa cetăţenilor de la referendum reprezintă lege pentru noi şi PNL susţine toate demersurile preşedintelui pentru a transpune în fapt voinţa exprimată de cetăţeni la acest referendum”, a afirmat Ludov

El a precizat că PNL susţine clar şi ideea de refacere a dezbaterii publice pentru a genera o legislaţie europeană în domeniul justiţiei, care să ţină cont de recomandările MCV, ale Comisiei de la Veneţia şi GRECO.

„PNL va susţine toate iniţiativele de revizuire a Constituţiei şi orice alte iniţiative care sunt necesar

e pentru a transpune voinţa cetăţenilor”, a mai afirmat Orban.

Liderul PNL a precizat că „ar fi o soluţie bună să se ajungă la referendum odată cu alegerile prezidenţiale, pentru că e şi mai bine, şi mai potrivit, şi mai ieftin”.

Ludovic Orban a precizat, pe de altă parte, că textul moţiunii de cenzură va fi gata foarte curând şi că moţiunea va fi depusă înaintea încheierii sesiunii parlamentare.

El a mai spus că PNL nu susţine alegerea preşedinţilor de CJ prin vot uninominal.

Întrebat despre faptul că aceasta ar fi susţinută însă de unii preşedinţi de CJ liberali, Ludovic Orban a replicat: „E ruşinos pentru Oprişan că se prevalează de o consultare internă făcută în cadrul Uniunii Consiliilor Judeţene. (...) Poziţia oficială a PNL e poziţia exprimată de mine. Prin această OUG Guvernul a arătat că e în continuare prizonierul vechililor roşii. (...) Vom sesiza Avocatul Poporului să atace la CCR această ordonanţă”.

Delegaţia PNL la consultări a fost compusă din preşedintele partidului, Ludovic Orban, deputaţii Raluca Turcan, Florin Roman şi Ion Ştefan şi preşedintele PNL Bistriţa, Ioan Turc.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

preview

preview

 preview

 

Meniul Zilei in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politică »Orban, după consultări: PNL susţine toate demersurile preşedintelui pentru transpunerea rezultatelor referendumului

Cauta categorie