Nicolae Giugea; Majorarea subvențiilor pentru agricultură este angajamentul ferm al tuturor eurodeputatilor PNL

Deputatul PNL Nicolae Giugea susține că majorarea subvențiilor pentru românii care-și câștigă existența în agricultură nu a fost doar o promisiune electorală, ci este angajamentul ferm al tuturor parlamentarilor PNL aleși de români să ne reprezinte în Parlamentul European:

”Ca prin minune, imediat cum a dispărut Dragnea din politică, a dispărut și Petre Daea din peisaj, știind că nu mai poate minți pe nimeni cu demagogii ieftine, cum că ar fi făcut ceva pentru agricultura românească! Ani de zile au vânturat minciuni spunând că nici cartoful nu crește în pământ, nici grâul nu rodește dacă nu e PSD la guvernare. Trist este faptul că din 2016 și până astăzi nu s-a făcut nimic concret pentru agricultura românească, fie că vorbim despre susținerea achiziționării de utilaje agricole, extinderea rețelelor de irigații până la plantații sau despăgubirea fermierilor afectați de calamitățile naturale. Din cauza lipsei de investiții, fermierii români produc cu mare dificultate, iar prețurile la tarabă sunt foarte mari.

Noi, liberalii, ne-am asumat în fața oamenilor că vom trimite în Parlamentul European o echipă de profesioniști, iar unul dintre obiectivele pe termen scurt va fi obținerea unei subvenții mai mari pentru fermierii români. Oamenii ne-au acordat încrederea în 26 mai, iar acum trebuie să trecem la fapte. Noi nu suntem ca PSD-iștii să ne facem că am uitat ceea ce am spus ieri cu voce tare! Am toată încrederea că eurodeputați cu experiență în Parlamentul European, precum Marian Jean Marinescu sau Siegfried Mureșan, vor reuși să obțină, ca și în alte ocazii, decizii benefice pentru România. Pot să vă garantez, chiar de astăzi, că PNL va obține subvenții mai mari pentru fermieri. PNL va câștiga bătălia de la Bruxelles!

Este drept că Europa ne ajută, însă mai trebuie să ne ajutăm și noi înșine, de aici, din România. De aceea, România are nevoie urgent de un guvern nou, condus de oameni competenți, care au demonstrat performanțe certe în viața lor profesională. Nou guvern are obligația să accelereze procesul de cadastrare a terenurilor agricole din România și să utilizeze 100% fondurile europene pentru investiții utile în agricultură. Fără să sprijim puternic producția națională din agricultură, să nu sperăm niciodată că vom avea pe masă produse românești de calitate. Azi mâncăm produse din import, pentru că fermierii străini sunt sprijiniți puternic de guvernele lor. Același lucru va face și PNL cu cei care muncesc în agricultura românească!”

 

Biroul de presă al deputatului Nicolae GIUGEA

Deputat PNL

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politică »Nicolae Giugea; Majorarea subvențiilor pentru agricultură este angajamentul ferm al tuturor eurodeputatilor PNL

Cauta categorie