Klaus Iohannis după raportul GRECO: Guvernul a primit un cartonaș roșu. România, în atenția UE din cauza PSD

Președintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, într-o declarație de presă, la Cotroceni că Guvernul PSD-ALDE a primit un „cartonaș roșu” de la GRECO și spune că în ciuda recomandărilor, Guvernul continuă să emită ordonanțe în domenii importante. De asemenea, președintele a acuzat că România se află în atenția UE din cauza PSD. Reacția vine după ce ministrul Justiției a publicat ieri cele două rapoarte.

„Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu, de această dată de la GRECO. Concluziile celor două rapoarte adoptate la data de 21 iunie și publicate ieri cu o întârziere semnificativă de către Guvern arată multiplele prejudicii aduse de Guvern prin modificările aduse legilor Justiției.

Mesajul dat de cetățeni la alegerile din 26 mai se regășește în aceste rapoarte.

Procesul de legiferare nu s-a îmbunătățit, consultărille publice și transparența sunt ignorate de Guvern. Asta constată GRECO în rapoartele sale.

Pensionarea magistraților, existența Secției Speciale sunt chestiuni departe de a fi rezolvate, iar acțiunile autorităților române sunt în deplină contradicție cu recomandările organismului european. Doar 4 din cele 13 recomandări GRECO au fost implementate satisfăcător de Guvern.

În vreme ce toate organismele europene semnalează că așa zisa reformă în domeniul justiției merge într-o direcție greșită, PSD-ALDE ignoră aceste avertismente.

Românii au decis prin vot că România nu trebuie să părăsească parcursul european, iar că intervențiile în justiție care servesc scopuri personale trebuie să înceteze.

Am văzut cum doamne prim-ministru într-o jalnică încercare de manipulare a opiniei publice ne anunță că nu dă ordonanțe de urgență în domeniul Justiției. Doamna prim-ministru ignoră faptul că Guvernul are drept de inițiativă.

Majoritatea PSD-ALDE acționează împotriva intereselor românilor”, a spus Iohannis.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Gaseste-ne pe facebook

 

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politică »Klaus Iohannis după raportul GRECO: Guvernul a primit un cartonaș roșu. România, în atenția UE din cauza PSD

Cauta categorie