Nicolae Giugea initiaza o lege care va face mai usoara viata bicilistilor din marile orase

Astăzi la sediul PNL Dolj a avut loc o conferință de presă la care a participat deputatul PNL de Dolj Nicolae Giugea, Cosmin Corâțu și Claudiu Meleandră, membri ai Asociației ”Dau Pedală”.

Nicolae Giugea a prezentat proiectul de lege privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spații publice. Legea ar urma să asigure existența unor structuri metalice care să asigure parcarea a cel puțin 10 biciclete.

Nicolae Giugea a afirmat că acest proiect de lege a luat naștere ca urmare a consultării cu reprezentanții comunității biciliștilor. ”Am avut câteva întâlniri și vom avea și pe viitor până în toamnă când proiectul va intra în circuitul parlamentar. Și nu ne vom opri aici. Vrem să sensibilizăm și autoritățile locale să ia măsuri pentru a facilita deplasarea în trafic a bicicliștilor”.

La rândul lor, reprezentanții Asociației ”Dau Pedală” au afirmat că, în prezent, bicicliștii au foarte puține facilități. Claudiu Meleandră a declarat că pistele de bicicletă nu sunt funcționale. ”Pista de bicicletă  nu este doar un traseu marcat pe stradă cu borduri. Ea trebuie să fie un spațiu care protejează bicicliștii și le asigură deplasarea în siguranță. Din păcate acest lucru nu se întâmplă acum. De exemplu, acolo unde există piste de biciclete nu avem voie să folosim carosabilul. Dar nici pistele de bicilete nu sunt funcționale”.  Cosmin Corâțu a precizat că în momentul de față în Craiova există 3 piste de biciclete, dar niciuna nu este funcțională. ”Dorim realizarea unui studiu de trafic care să ne arate cele mai bune variante pentru amenajarea unor piste de biciclete. Astfel, traficul va fi redus în mod semnificativ. Să nu uităm că o bicicletă în plus înseamnă o mașină în minus” a adăugat Corâțu.

Deputatul Nicolae Giugea s-a referit și la situația Velodromului din Parcul Nicolae Romanescu, care nu este utilizat pentru scopul pentru care a fost construit. ” Velodromul este numit așa doar în acte, iar utilitatea lui este zero. ” a spus Nicolae Giugea.

În aceeași conferință de presă, deputatul de Dolj s-a referit la situația transportului în comun din Craiova. El a precizat că în urma sesizărilor primite de la cetățenii Craiovei a trimis către RAT Craiova mai multe întrebări care privesc calitatea serviciilor pe care societatea le oferă craiovenilor.

  1. Câte autobuze dintre cele care circulă pe traseele din Craiova sunt dotate cu aer condiționat?
  2. Câte tramvaie sunt dotate cu aer condițonat?
  3. Care este intervalul orar în care aerul condițional este pornit?
  4. Care este stadiul licitației pentru achiționarea de autobuze noi?
  5. Care este stadiul licitației pentru achiționarea de tramvaie noi?

 

Nicolae Giugea a afirmat că RAT Craiova este obligat să ofere răspunsuri în cel mai scurt timp la aceste întrebări. 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

preview

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politică »Nicolae Giugea initiaza o lege care va face mai usoara viata bicilistilor din marile orase

Cauta categorie