preview

Ludovic Orban: În urma deciziei CCR, modificările aduse Codurilor penale trebuie respinse în integralitate de Parlament

Președintele PNL, Ludovic Orban, a apreciat luni, în urma deciziei CCR pe modificările aduse Codurilor penale, că cele două acte normative trebuie respinse în integralitate de Parlament.

„Decizia Curții Constituționale în privința modificărilor aduse Codului Penal și a Codului de Procedură Penală reprezintă o victorie amară după asaltul dat în ultimii ani de zile de coaliția PSD-ALDE în favoarea infractorilor.

Sesizarea noastră și a Președintelui Klaus Iohannis, depusa alături de ceilalți colegi din Opoziție a fost admisă așa cum era firesc să se întâmple și cum era de așteptat pentru orice magistrat responsabil în exercițiul funcției de judecător constituțional.

În urma deciziei de astăzi a CCR ambele proiecte legislative trebuie respinse în ansamblul lor de Parlament, ceea ce recomandă și Comisia de la Veneția în raportul realizat asupra modificărilor aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală. Eventualele ajustări aduse legislației trebuie să facă obiectul unui nou proiect de lege, supus consultării și dezbaterii publice, în care să se țină cont în mod real de observațiile profesioniștilor.

Solicit imperativ liderilor PSD și ALDE să anunțe încă de astăzi abandonarea agendei infractorilor, respectiv abandonarea tuturor proiectelor legislative toxice venite să favorizeze persoane condamnate sau aflate în curs de cercetare penală.

Din păcate, există în vigoare modificări aduse legislației care servesc infractorilor, fie în mod direct, cum este cazul Legii recursului compensatoriu, fie în mod indirect, cum este cazul Secției Speciale pentru anchetarea magistraților. Toate aceste orori legislative trebuie corectate în cel mai scurt timp, însă pentru acest lucru este nevoie ca parlamentarii PSD și ALDE să admită ticăloșiile la care au fost părtași, lăsând victimele fără protecție și apărare în fața agresorilor și criminalilor, și măcar în ultimul ceas să înțeleagă că se află în serviciul poporului și nu a propriei persoane” este declaratia lui Ludovic Orban Președintele PNL.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

preview

preview

 preview

 

Meniul Zilei in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politică »Ludovic Orban: În urma deciziei CCR, modificările aduse Codurilor penale trebuie respinse în integralitate de Parlament

Cauta categorie