preview

Dan Vilceanu, PNL : Trebuie sa incepem să plătim munca depusă de un angajat, nu timpul petrecut la serviciu!

In spatiul pubic, in ultima perioada este o aprinsă dezbatere privind unele modificari în legislatia muncii inițiate sau dorite de liberali. Unul dintre cei mai activi parlamentari pe acest nou front de luptă politică din partea PNL este deputatul de Gorj Dan Vîlceanu. Acesta de mai multă vreme a lansat mai multe teme de dezbatere, cea mai interesantă dintre ele fiind cea a modicării modului de retribuire al angajaților si anume aplicarea în legislația muncii a unui principiu valabil profesiilor liberale, plata in funcție de randamentul fiecaruia și nu în funcție de timpul petrecut la serviciu.

Pentru că propunerile acestuia au starnit panică, mai ales in rândul bugetarilor în sprijinul cărora au sărit mai mulți lideri ai PSD, Dan Vîlceanu vine cu câteva precizari postate pe pagina sa de facebook.

„Circulă o informație, interpretată stupid de niște pesediști, asupra căreia vreau să fac niște precizări:

1. Nu am depus nici un proiect în care SÂMBĂTA devine zi lucrătoare. Proiectul de lege pe care l-am propus nu schimbă cu nimic programul de lucru de 40 de ore, ci se referă strict la orele suplimentare care sunt și rămân opționale.

2. Proiectul pe care l-am depus nu impune obligații nici pentru angajați, nici pentru angajatori, ci doar permite celor două părți să își facă programul așa cum doresc. Astfel, angajatorii își rezolvă problema deficitului de personal în perioade aglomerate, iar angajatul primește mai mulți bani dacă DOREȘTE să lucreze într-o zi de repaus.

3. Repet, orele suplimentare sunt opționale, angajatul alege dacă lucrează sau nu, angajatorul nu-l poate obliga, iar proiectul meu nu schimbă acest lucru. Oferă doar posibilitatea plății în bani și nu cu timp liber în cazul în care orele suplimentare sunt prestate într-o zi de repaus săptămânal.

4. Proiectul este pe circuitul parlamentar și eu sper că toți colegii vor citi cum trebuie și vor înțelege că acesta este și un răspuns la solicitările din piață și vine pe un deficit uriaș al forței de muncă. Recent, Guvernul a suplimentat cu 10.000 de persoane contingentul de lucrători pe piaţa forţei de muncă din România. În plus, angajatorii se plâng că au zeci de mii de locuri de muncă neocupate.

 5. Le-am răspuns la întrebări tuturor jurnaliștilor și celorlalți oameni care m-au întrebat și o să explic de fiecare dată. Viziunea mea asupra politicii în domeniul muncii în România este de simplificare și flexibilizare a pieței muncii” este postarea deputatului liberal.

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

preview

preview

 preview

 

Meniul Zilei in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politică »Dan Vilceanu, PNL : Trebuie sa incepem să plătim munca depusă de un angajat, nu timpul petrecut la serviciu!

Cauta categorie