preview

Iohannis: Am decis să desemnez prim-ministrul în persoana lui Ludovic Orban

Iohannis: Am decis să desemnez prim-ministrul în persoana lui Ludovic Orban

 Am decis să desemnez următorul prim-ministru în persoana domnului Ludivic Orban, preşedinte PNL, cel mai mare partid din Opoziţie, promotorul principal al moţiunii. Aşa este democratic corect, aşa se va întâmpla”, a declarat preşedintele.

Iohannis a trecut în revistă evenimentele care au avut loc de la momentul adoptării moţiunii de cenzură.

”Acum puţine zile a trecut moţiunea de cenzură şi a căzut Guvernul şi este foarte bine, fiindcă PSD din 2017 a avut trei guverne care au dăunat grav României. PSD a inhibat dezvoltarea României şi ne-a ţinut pe loc. Acest lucru a fost constatat de toate partidele din opoziţie şi a fost posibilă moţiunea care a fost un real succes pentru opoziţie. După consultări, am tras concluzia pe care am spus-o şi după prima rundă, că se conturează un guvern în jurul PNL. Repet: PNL a fost singurul care a venit la consutări şi a spus direct, chiar dacă e dificil, că este dispus să-şi asume guvernarea în tranziţie”, a declarat şeful statului.
 
El a  precizat că Guvernul care va fi instalat va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare.
 Repet: personal, cred că alegerile anticipate sunt o soluţie bună, dar nu acum, cu Guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi cu acest guvern eşuat este pierdută pentru România”, a subliniat Iohannis, care şi-a exprimat speranţa ca toţi să înţeleagă că suntem în criză politică şi, cu cât mai repede se ajunge la o soluţie, cu atât mai bine.
 
Trebuie instalat repede noul guvern pentru: alegerile prezidenţiale, elaborarea bugetului pentru 2020, închiderea bugetului 2019, consideră preşedintele.
 
”Multe alte lucruri aştept de la Guvernul Orban. Am discutat mult în zilele care au trecut şi ce trebuie şi ce poate să facă Guvernul. Situaţia nu va fi simplă deloc, pentru că Opoziţia în Parlament este cât am văzut. Va fi greu de discutat proiecte complicate, ca Legea bugetului. Am toată încrederea că Guvernul Orban se va ocupa la modul cel mai serios”, a subliniat Klaus Iohannis.
Ludovic Orban, prrezent lângă Klaus Iohannis în timpul declaraţiei de presă, a afirmat: ”Vă mulţumesc pentru încrederea acordată pentru a forma un guvern într-o perioadă dificilă pentru România. Garantez că voi pune toată experienţa, toată energia în slujba interesului public”.

Proiectele anunţate de Orban sunt: refacerea echilibrelor economice, restructurarea amplă a aparatului guvernamental, readucerea competenţei şi profesionalismului în funcţionarea instituţiilor şi digitalizarea administraţiei, acordarea unei atenţii serioase a obiectivelor de investiţii, în transport, sănătate, educaţie şi celelalte, consolidarea parcursului european al României, în conformitate cu pactul pe care PNL l-a semnat la iniţiativa preşedintelui şi respectarea tuturor rigorilor statului de drept, respectarea libertăţilor cetăţenilor, respectarea justiţiei, readucerea instituţiior în slujba cetăţeanului.

”Am încredere în toţi partenerii care au fost alături de noi şi sunt convins că vom găsi discernământ, deschidere şi interes pentru servirea cetăţeanului pentru că orice zi în întârzierea înseamnă menţirenea PSD la putere”, a subliniat Orban.
 
Preşedntele i-a urat succes şi inspiraţie în formarea Guvernului.
 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

preview

preview

 preview

 

Meniul Zilei in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politică »Iohannis: Am decis să desemnez prim-ministrul în persoana lui Ludovic Orban

Cauta categorie