Adina Vălean comisarul dorit de Ursula von der Leyen

Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost acceptată miercuri după-amiază de președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea României. 
Guvernul Ludovic Orban a transmis două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar European. Al doilea nume avansat era cel al europarlamentarului Siegfried Muresan. 
„România a transmis astăzi două nume de candidați pentru postul de comisar. Ambii candidați au avut interviuri cu președintele ales și s-au descurcat bine. Președintele ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele ITRE. În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al mecanismului <<Conectarea Europei>> (Connecting Europe Facility - n.r.), prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, a transmis purtătorul de cuvânt al echipei de tranziție a Comisiei Europene.

Fostul premier, Viorica Dăncilă, a făcut trei propuneri pentru postul de comisar european, dar toate au fost respinse.
Rovana Plumb a fost respinsă pe 30 septembrie, de Comisia JURI, din cauza problemelor de integritate. 
8 octombrie, Dan Nica a fost respins de Ursula von der Leyen. 
După respingerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica, premierul demis Viorica Dăncilă l-a propus Victor Negrescu pentru funcția de comisar european, însă purtătorul de cuvânt al Executivului UE, Mina Andreeva, a anunțat că există la Comisia Europeană „dubii mari” referitoare la „legitimitatea” noii propuneri de comisar european transmisă de Dăncilă.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

preview

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politică »Adina Vălean comisarul dorit de Ursula von der Leyen

Cauta categorie