Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Nu vor fi introduse noi restricţii, dar nici de noi relaxări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după o întâlnire cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19, că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, dar că nu vor fi introduse noi restricţii.

 

”Am analizat situaţia epidemiologică, măsurile care se impun. Situaţia epidemiologică nu e bună. Aţi văzut că am avut şi azi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. E mult, e foarte mult şi în acest context vreau să vă spun trei lucruri: Protejaţi-vă, protejaţi-vă şi protejaţi şi pe alţii! Purtarea măştii, păstrarea distanţei sunt metode sigure pentru evitarea răspândirii virusului. 
E evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricţii, cum din păcate, nu poate fi vorba de introducerea de noi relaxări”, a afirmat preşedintele.
El a anunţat  Guvernul are în pregătire şi o să prezinte la momentul oportun, noi măsuri pentru programul de revigorare economică.
”Tot în legătură cu revigorarea economică e discuţia pe care o voi avea vineri şi sâmbătă la Bruxelles, în Consiliul European. E foarte important ca România să obţină o sumă cât mai mare pentru revigorarea economiei. Mă voi lupta acolo pentru acest lucru”, a precizat Klaus Iohannis.
El a afirmat că  starea de alertă continuă.
”Protejaţi-vă, protejaţi-i pe ceilalţi!”, a încheiat preşedintele Iohannis.
Guvernul urmează să decidă miercuri după-amiază, prelungirea stării de alertă.
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politică »Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Nu vor fi introduse noi restricţii, dar nici de noi relaxări

Cauta categorie