Noul Parlament a fost validat | Ludovic Orban ales președintele Camerei Deputaților | Senatul este condus pentru prima oară de o femeie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost ales, luni seară, în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu 179 de voturi ”pentru”.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi liderul de grup al deputaţilor PSD, Alfred Simonis, au fost singurii candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. 

Au votat 289 de deputaţi, din totalul celor 322 care au depus jurământul. 

Ludovic Orban a obţinut 179 de voturi ”pentru” şi 110 ”împotrivă”. 

Alfred Simonis a obţinut 110 voturi ”pentru” şi 179 ”împotrivă”.

Votul a fost secret, exprimat cu buletine de vot. 

Ludovic Orban a mulţumit decanului de vârstă pentru că ”a salvat” şedinţa de constituire a Camerei Deputaţilor şi a anunţat activitatea pentru ziua de marţi. 

”Mâine vom convoca un plen, cel mai probabil în jurul orei 13.00, pentru a finaliza procedurile de constituire a noului Parlament şi un Birou Permanent, în jurul orei 12.12.30”, a declarat Orban. 

De asemenea, a fost aleasă componenta Biroului Permanet al Camerei Deputaţilor, votul fiind cu bile. 

Au votat 289 de deputaţi, fiind votată întreaga listă. Un singur vot s-a înregistrat ”împotrivă”, fiind 288 de voturi ”pentru”. 

Marius Budăi, Alexandru Rafila, Laurenţiu Leoreanu şi Cristina Prună sunt vicepreşedinţii Biroului Permanent, Ludovic Orban fiind preşedintele acestuia. 

Senatoarea USR PLUS Anca Dragu a fost aleasă, luni seară, în funcţia de preşedinte al Senatului, cu 75 de voturi ”pentru”. Dragu este prima femeie care deţine această funcţie, ea declarând că momentul este ”istoric”. Anca Dragu ăşi doreşte un Senat în care să domine respectul. ”Senatul trebuie să revină la rolul să legitim, adică un for al dezbaterilor şi nu un instrument al intereselor înguste de grup”, a declarat noul preşedinte al Senatului.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politică »Noul Parlament a fost validat | Ludovic Orban ales președintele Camerei Deputaților | Senatul este condus pentru prima oară de o femeie

Cauta categorie