Iohannis: O lege a amnistiei si gratierii ar fi o "catastrofa"

Klaus Iohannis in sedinta CSM, a afirmat ca se va opune "cu toata greutatea si puterea functiei prezidentiale" adoptarii Legii Amnistiei si Gratierii.

Presedintele s-a adresat direct ministrului Justitiei Florin Iordache si a precizat: "Nu pot sa ma fac ca nu vad: presedintele Camerei Deputatilor este o persoana condamnata penal si cu o urmarire penala in curs. Presedintele Senatului este o persoana trimisa in judecata pentru minciuna penala. Asta doamnelor si domnilor este ce numesc eu circumstante ingrijoratoare"


"Unii ar putea sa spuna ca, sigur, nu e niciun fel de problema, inchisoriile sunt pline, foarte multe entitati internationale ne acuza ca nu facem nimic, bani nu avem ca ne trebuie scoli, hai sa le dam drumul. Doar ca aceste bune intentii cred ca nu sunt numai in acest domeniu, tare ma tem ca sunt politicieni urmariti penal, condamnati penal, care ar saluta o astfel de lege care i-ar scapa de toate problemele", a spus Iohannis.

"Tare ma tem ca sunt politicieni urmariti condamnati penal care ar saluta o astfel de lege care i-ar scapa de toate problemele", a spus Iohannis, care in mare parte a interventiei sale s-a uitat catre noul ministru al justitiei, Florin Iordache, caruia i s-a si adresat la un moment dat.

"Aici unii ar putea sa spuna: si ce daca?" a spus seful statului, raspunzand ca intr-un astfel de caz "s-ar darma statul de drept si ar exista riscul sa dispara democratia din Romania".

Presedintele a explicat ca, odata acceptata ideea unei legi care amnistiaza si gratiaza, precedentul creat ar duce la disparitia egalitatii in fata legii si "ar duce Romania pe o traiectorie care o indeparteaza de valorile europene, de la valorile euro-atlantice in care cred marea majoritate a romanilor cred"

"Un astfel de demers, o lege a amnistiei si gratierii  - care ar spala pacatele nu numai unor hoti care pot fi periculosi (...), dar care ar albi dosatele politicenilor - ar fi o catastrofa pentru democratia romaneasca", a acuzat presedintele.

"Daca ar exista o astfel de initiativa eu m-as opune cu toata greutatea si puterea functiei prezidentiale. Sper sa nu fie cazul si, ca sa reducem probabilitatea unui astfel de demers, am spus aceste lucruri in public in fata dumneavoastra, care cu siguranta ca le cantariti asa cum se cuvine", si-a incheiat Iohannis discursul tinut in fata membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.


 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

preview

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politică »Iohannis: O lege a amnistiei si gratierii ar fi o "catastrofa"

Cauta categorie