Liviu Dragna, despre lupta anticoruptie: Vorbesc despre viitorul Romaniei, nu despre acest "bullshit"

Postul elvetian SRF(Televiziunea si Radioul Elvetian) a publicat, joi, un articol intitulat "Devine Romania o republica bananiera in Europa?", in care este citata si o declaratie oferita de Liviu Dragnea jurnalistilor elvetieni inainte de alegeri, potrivit News.ro. Intrebat despre lupta anticoruptie, Liviu Dragnea spus ca vrea sa vorbeasca despre viitorul Romaniei, nu despre "acest bullshit". Articolul publicat de presa elvetiana se refera la protestele din Romania din cauza OUG privind modificarea legilor penale.

Jurnalistul elvetian Urs Bruderer, cel care semneaza articolul, comenteaza faptul ca o decizie a Guvernului risca "sa lase in aer" 2.000 de dosare de coruptie, masura care nu este sustinuta in totalitate nici macar in partidul de guvernamant. Liderul social-democratilor, si "omul puternic" din spatele Guvernului, "nu a fost interesat de coruptie inainte de alegeri", ci dorea sa vorbeasca despre viitorul Romaniei, "nu despre prostii precum coruptia", se mai precizeaza in articol. Ei citeaza o conversatie avuta cu Liviu Dragnea inainte de alegeri la Radio SRF.

"Vreau sa vorbesc despre viitorul Romaniei, nu despre astfel de bullshit", ar fi spus Dragnea, pentru SRF.

Potrivit articolului, "Guvernul sau lucreaza acum activ pentru a se asigura ca in Romania coruptia va avea un viitor maret" prin ridicarea pragului pentru abuz in serviciu la 200.000 de lei.

Jurnalistii elvetieni mentioneaza si al doilea dosar al lui Liviu Dragnea, spunand ca OUG privind modificarea codurilor penale este "retroactiva". "Liderul de partid Dragnea poate sta relaxat. Procesul care a inceput acum doua zile pentru abuz in serviciu ramane fara efect. (...) Nici sustinatorul sau si fost premier Victor Ponta nu trebuie sa mai apara in fata instantei", noteaza jurnalistii.

Publicatia arata ca nu doar social-democratii beneficiaza de masura, fiind vorba de peste 2.000 de procese pentru abuz in serviciu, care acum vor ramane fara obiect. Este citata si Laura Codruta Kovesi, care acuza ca "lupta anticoruptie devine acum irelevanta".

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politică »Liviu Dragna, despre lupta anticoruptie: Vorbesc despre viitorul Romaniei, nu despre acest "bullshit"

Cauta categorie