Raetchi: E inadmisibil ca un politician care a fost cercetat de DNA sa solicite demisia sefului DNA

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi critica solicitarea lui Calin Popescu-Tariceanu ca procurorul-sef DNA sa demisioneze ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale de luni, afirmand ca este "inacceptabil faptul ca politicieni direct vizati de anchetele DNA ataca" insititutia.

Ce scrie Raetchi pe Facebook:

"E inadmisibil ca un politician care a fost cercetat de DNA sa solicite demisia sefului Directiei Nationale Anticoruptie cu orice prilej - asa cum procedeaza, cumva obsesiv, Tariceanu. Cel mai important castig dupa Revolutia din 1989, odata cu stabilizarea regimului pluralist, este edificarea unui sistem juridic puternic, capabil si dispus sa cerceteze politicieni suspectati de coruptie. Aceasta capacitate - pe care nu o gasim in alte state din Estul Europei - a facut din Romania un reper regional. Faptul ca politicienii care sunt direct vizati de anchetele DNA ataca Directia cu orice ocazie este inacceptabil. Ei se afla, in mod vadit, intr-un conflict moral de interese. Din momentul in care au fost pusi sub acuzare, singura lor preocupare politica a devenit, din senin, "lupta impotriva oprimarii cetatenilor". In fapt, lupta pentru distrugerea si inlocuirea procurorilor care si-au luat in serios menirea. Intr-o ordine morala fireasca, politicienii penali ar fi primii care ar trebui sa demisioneze din functii publice cu miza - nu sa se agate dizgratios de putere pentru a ataca procurorii cu orice prilej."

 

 

 
Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politică »Raetchi: E inadmisibil ca un politician care a fost cercetat de DNA sa solicite demisia sefului DNA

Cauta categorie