Cartea Neagra a guvernarii PSD/ALDE, prezentata de PNL: Proasta guvernare ucide

La un an de la castigarea alegerilor de catre alianta PSD-ALDE, liberalii au prezentat luni Cartea neagra a guvernarii, subliniind, printre altele, ca nu doar coruptia ucide, ci si proasta guvernare.

'Cred că niciunul dintre miniştrii care au făcut parte din Guvernele PSD, dacă ar fi pus să dea un extemporal cu elementele programului de guvernare din domeniul de activitate pe care îl coordonează, nu ar fi în stare să ia nici măcar notă de trecere, pentru că eu nu cred că miniştrii care au fost în funcţie sau premierii care au fost numiţi de PSD au cunoscut acest program de guvernare.

Acest program de guvernare conţine în total asumate realizarea a 724 de măsuri. După un an de guvernare, din 724 de măsuri asumate de Guvernul PSD-ALDE, nu au fost realizate, îndeplinite complet, decât 33 de măsuri. Chiar şi din aceste 33 de măsuri, unele sunt măsuri mai degrabă instituţionale, nu sunt măsuri care să aducă corecţii de fond sau rezolvări de fond pentru problemele cu care se confruntă diferitele domenii de activitate.

Din păcate, pe lângă faptul că nu şi-a realizat programul de guvernare, PSD a introdus în plus faţă de ceea ce au promis cetăţenilor o mulţime de lucruri care au avut consecinţe negative şi care nu fuseseră prezentate în campania electorală. Vă dau un exemplu: transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, care este un hocus-pocus fiscal, care deşi formal pare să permită Guvernului să ţină promisiunea de creştere a salariilor în sectorul public, în realitate din creşterile primise ale salariilor în sectorul public de 25% se alege praful.

Orice creştere de venit a cetăţeanului, de fapt, a fost afectată negativ de această rată a inflaţiei care a dus la creşterea preţurilor. Practic, puterea de cumpărarea a românilor în această perioadă, în acest an în care am asistat la creştere economică de aproape 7%, aproape că s-a redus.

Deficitul balanţei comerciale: am ajuns să importăm mai mult decât exportăm. Am ajuns la un deficit lunar de un miliard de euro. Deficitul balanţei comerciale acţionează ca un factor de presiune asupra leului. Am asistat la cea mai mare prăbuşire a monedei naţionale. Prăbuşirea monedei naţionale antrenează creşterea dobânzilor. ROBOR a crescut de la 0,8% când era în momentul preluării guvernării la aproximativ 2%.

Şirul inepţiilor fiscale a continuat cu impozitul pe cifra de afaceri. În ceea ce priveşte situaţia companiilor de stat - au fost pur şi simplu jefuite. Nu în ultimul rând, trebuie să remarc lipsa oricărui progres, ba chiar involuţie în domenii vitale pentru România, cum ar fi educaţia şi sănătatea.

Se pare că singura preocupare reală a actualei majorităţi parlamentare a fost să se răfuiască cu justiţia independentă, să caute prin toate mijloacele posibile, în ciuda unei opoziţii puternice existente atât în societate, cât şi la nivelul UE, la nivelul SUA, să facă tot ce pot pentru a subordona politic justiţia şi pentru a împiedica puterea judecătorească şi Parchetul să îşi îndeplinească menirea, şi anume să îi deferească justiţiei pe cei care s-au făcut vinovaţi de acte de corupţie.

Ar fi o nesimţire din partea oricărui pesedist care a fost ministru în guvernele anterioare să mai spere să fie desemnat ministru şi în noul guvern. Această 'Carte neagră' demonstrează cu claritate faptul că nu au ce să caute în fruntea acelor ministere, faptul că dacă tot ei vor fi, nu se va întâmpla absolut nimic şi că rezultatele vor fi la fel de proaste ca şi până acum.' a declarat Ludovic Orban,

 

Găsiți aici documentul integral Cartea neagră a guvernării PSD - "2017 - un an pierdut pentru România. PSD dăunează grav românilor"

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politica»Cartea Neagra a guvernarii PSD/ALDE, prezentata de PNL: Proasta guvernare ucide

Cauta categorie