PMP anunta ca a dejucat planul de destructurare al partidului, pus la cale de PSD

Printr-un comunicat de presa Partidul Mișcarea Populară anunta ca a  dejucat planul de destructurare al PMP  pus la cale de PSD prin care se urmarea ca toti consilierii locali, consilierii judeteni ,primarii si viceprimarii  PMP proveniți din UNPR in urma fuziunii celor doua partide ,urmând  sa fie declarati independenti si ulterior inregimentati in PSD.

In comunicat se arata ca: ”PMP  a contestat la Curtea Constitutională modificările aduse Legii 393/2004 , modificari  facute si trecute prin Parlament in luna iunie 2018 si care stipulau că ,, mandatul primarilor, consilierilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene nu încetează în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleşi fuzionează cu o altă formaţiune politică,,.

Aceaste modificari au faost facute cu intentie impotriva PMP  deoarece dupa alegerile din 2016 singurele partide care au fuzionat au fost PMP și UNPR, acesta din urma având o legatură stransă cu PSD.”

         ”Practic, prin această lege, PSD vrea să elimine din viața politică orice formă de asociere politică și cere ca orice partid care fuzionează să își piardă consilierii locali și județeni, primarii si viceprimarii” precizeaza biroul de presa al PMP.

        ”Odata cu aceasta tentativa nereusita, se poate spune ca a fost ultima incercare a PSD de a-si fideliza o mare parte din sustinatori ce se regaseau in rândurile UNPR. Procesul de fuziune nu mai poate dura mult. Instanta a decis sa respinga toate cererile de interventie al unor UNPR-isti care votasera fara nicio retinere fuziunea.

           Pe de alta parte , tinând cont de actiunile unor fosti membri UNPR ,inclusiv in judetțul Dolj ,de  a se reuni sub diferite forme sau să se reintregească in fostul partid sunt nule  si mincionoase . In opinia noastră anumite persoane se erijează in falși lideri care induc in eroare si tin sub amenințare o mare parte din consilierii UNPR  care iși doresc sa activeze in PMP”.

 

           Fuziunea a fost facută in fapt 20.07.2016 si a fost inregistrată ca admisă de către Tribunalul București in 19.09.2016 prin sentința nr. 115/DEC/P. In prezent se judecă contestația depusă de câțiva membri UNPR.

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politica»PMP anunta ca a dejucat planul de destructurare al partidului, pus la cale de PSD

Cauta categorie