Iohannis, la prima aparitie publică după referendum: România aparține tuturor românilor

În prima ieșire publică după referendum, cu ocazia ceremoniei de decorare a unor supraviețuitori ai Holocaustului, președintele Klaus Iohannis a susținut că pacea socială a fost pusă în pericol în România, dând exemplul referendumul pentru familie. 

„Atunci când pacea socială este pusă în pericol, și avem, din păcate, suficiente exemple în acest sens în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituției, este nevoie de o abordare matură și o deschidere către dialog a tuturor actorilor relevanți din societate. Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși, împreună, acele falii care riscă să ne dezbine. Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură, indignare, gânduri negre și să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru! Să facem pentru toți românii o țară în care să trăim în bună înțelegere, fără spaime și tulburări provocate de pericole imaginare! România aparține tuturor românilor! Deși diferiți, suntem toți români și vrem să mergem mai departe împreună într-o țară care și-a însușit și respectă principiile și valorile comune europene”, a spus Iohannis. 

 

Potrivit datelor BEC, după centralizareaproceselor verbale din 19.040, numărul total al participanților la referendum a fost de 3.857.308. Dintre aceștia,  DA 3.531.732, adică 91,56%, au votat DA, în vreme ce 249.412, reprezentând 6,47%, au optat pentru NU. 

Numărul voturilor nule a fost de 76.111.

Potrivit Biroul Electoral Central (BEC), prezența a fost de 21,1%, referendumul neîntrunind condițiile de validare.  

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Politica»Iohannis, la prima aparitie publică după referendum: România aparține tuturor românilor

Cauta categorie