Covaliu: Sportivii calificaţi îşi păstrează dreptul de a participa la JO din 2021

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a declarat, marţi, că sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice din această vară îşi păstrează dreptul de a participa la ediţia amânată pentru 2021.

 

"Asta e sigur, chiar preşedintele Thomas Bach a spus că cei ce au dobândit dreptul de a participa la aceste Jocuri Olimpice şi-l păstrează până în momentul în care Jocurile Olimpice vor fi organizate. Ceilalţi, în curs de calificare, vor trebui să se supună unui nou criteriu de calificare, pentru că ei îşi făcuseră un plan, mai erau trei luni până la JO, era clar că acest sistem funcţionează. Se lucrează în prezent la noul sistem, în care CIO consultă fiecare federaţie internaţională pentru a găsi cea mai bună variantă pentru un nou sistem de calificare la JO", a declarat Covaliu, la DigiSport.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, marţi, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în această vară, din cauza pandemiei de coronavirus.

"Având în vedere circumstanţele actuale, pe baza informaţiilor OMS, ale preşedintelui CIO şi ale premierului Japoniei, JO urmează să fie reprogramate, dar nu mai devreme de vara anului 2021, pentru a păstra sănătatea sportivilor şi a tuturor celor implicaţi în JO şi ai comunităţii internaţionale", a anunţat CIO.

Jocurile Olimpice ar fi urmat să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august.

De la înfiinţarea Jocurilor Moderne, în 1896, este pentru prima oară când jocurile sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de două ori în timpul celor două războaie mondiale. 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Sport»Covaliu: Sportivii calificaţi îşi păstrează dreptul de a participa la JO din 2021

Cauta categorie