Jocurile Olimpice de anul viitor, cea mai scumpă Olimpiadă de vară din istorie. Buget de 13 miliarde de euro

Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus, ar urma să coste 13 miliarde de euro, au anunţat, marţi, organizatorii evenimentului sportiv, potrivit AFP.

Noul buget este mult mai mare decât cel iniţial, de 2,3 miliarde de euro. Pentru organizatori, amânarea cu un an a JO de la Tokyo a reprezentat o provocare din punct de vedere financiar şi al logisticii – noi rezervări, renegocieri ale contractelor cu sponsorii, prelungiri de contracte pentru personal. Organizatorii au încercat să mai scape din povara financiară reducând numărul de bilete gratuite şi de invitaţi oficiali sau renunţând la unele ceremonii.

Mărirea semnificativă a bugetului ca urmare a pandemiei şi din cauza măsurilor anti-Covid-19 face ca ediţia de la Tokyo a JO să fie cea mai scumpă Olimpiadă de vară din istorie. Bugetul de la Tokyo îl depăşeşte pe cel de la Londra-2012, care a fost de 15 miliarde de dolari, adică 12,2 miliarde de euro.

Dacă sunt luate în calcul însă şi Jocurile Olimpice de iarnă, recordul este deţinut de Olimpiada de la Soci, din 2014, care a avut un buget de 21,9 miliarde de dolari (17,9 miliarde de euro).

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Sport»Jocurile Olimpice de anul viitor, cea mai scumpă Olimpiadă de vară din istorie. Buget de 13 miliarde de euro

Cauta categorie