Sistem competitional inedit in intrecerea interna de baschet masculin

In sezonul 2018-2019, nu va mai exista o competiție a sateliților, însă se va implementa obligativitatea ca fiecare structură înscrisă în LNBM să aibă cel puțin o grupă de juniori înscrisă în Campionatul Național.

FR Baschet a aprobat noul format competiţional, astfel, din sezonul viitor, sistemul competiţional ar urma să funcționeze sub o nouă formă, mult schimbată faţă de ce a fost până acum. Practic, nu va mai fi vorba de mai multe eşaloane, ci de o împărţire a tururor echipelor de seniori active din ţară în trei grupe valorice, cu interacţiune la un moment dat.

Grupa Valorică A (GVA) va cuprinde echipele clasate pe primele opt locuri la încheierea ediției 2017-2018 în LNBM, deci şi Phoenix Galaţi. Grupa Valorică B (GVB) va cuprinde ocupantele locurilor 9-11 din LNBM şi primele cinci clasate în actualul eşalon secund (Liga 1), în timp ce Grupa Valorică C (GVC) va cuprinde restul echipelor.

În prima fază, se va juca în sistemul fiecare cu fiecare, în dublă manșă, rezultând 14 etape. În faza secundă se vor forma patru noi grupe valorice. În prima, numită "roşie", vor evolua locurile 1-6 din GVA din prima fază. În a doua grupă (galbenă) vor veni echipele de pe locurile 7 și 8 din GVA, alături de primele trei clasate din GVB și prima clasată din GVC. A treia grupă valorică (albastră), locurile 4-8 din GVB și locul 2 din GVC, iar a patra grupă valorică (verde) - echipele de la locul 3 până la ultimul în GVC. Echipele din Grupa Roșie și primele două clasate în Grupa Galbenă se califică în playoff, ceea ce înseamnă că orice echipă existentă în competiţie are şansa sa la intrarea în play-off, chiar dacă va începe din ultima grupă valorică (C). În ultima fază, play-off, se va juca în sistemul deja consacrat, cu trei faze eliminatorii pe formatul cel mai bun din cinci partide.

Ultimele patru clasate în Grupa Galbenă și primele patru din Grupa Albastră vor juca playoff-ul pentru locurile 9-16. Ultimele două din Grupa Albastră și echipele din Grupa Verde vor juca la rândul lor între ele pentru locurile 17 - până la ultimul.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Comanda ... pizza, salata, paste, sandwichuri la domiciliu

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Sport»Baschet»Sistem competitional inedit in intrecerea interna de baschet masculin

Cauta categorie